Mesaje ascunse, indicii și povești

Festivalul Strada Armenească a fost pentru noi o oportunitate de a pune în aplicare o parte din ideile noastre într-un mediu diferit. Echipa de organizare își dorea să prezinte informații despre sediul Uniunii Armenilor din România. Aflând că a fost la un moment dat o școală, am decis să oferim o prezentare mai diferită. Astfel am propus să realizăm un escape room.

Scopul: să descoperi povestea fostei școli armene, de la cursuri, la profesori și la istoricul său. La baza poveștii au fost articole scrise de foști elevi. De fiecare dată când participanții mai deslușeau o probă primeau un indiciu nou, dar și o bucățică din poveste. La final, 5 probe mai târziu aceștia ar fi aflat întreaga poveste și ar fi avut o imagine de ansamblu asupra fostei școli.

Participanții au avut de rezolvat probe diferite, fiindu-le testată logica, creativitatea și atenția la detalii. În total au participat 14 echipe, dar deschiderea oamenilor ne-a depășit orice așteptare, având la un moment dat și 20 de echipe pe lista de așteptare. Ne bucurăm că am reușit să contribuim la realizarea unei experiențe faine în cadrul festivalului.

CE SPUN PARTICIPANȚII

A fost foarte interesant și bine structurat. 

Martin

35 ANI

Ma asteptam sa fie ceva fain si pot sa spun ca a fost nu doar fain, ci si foarte educativ. Nu stiam mare lucru (hai sa zicem mai nimic) despre cultura armeneasca si m-am bucurat tare mult sa vad cum au reusit sa imbine educatia culturala cu joaca. Se vede ca a fost pus mult suflet la bataie.

Sarah

28 ANI
Close Menu